Dag van de Stripmaker

Op zaterdag 26 november wordt in Theater Hofpoort in Coevorden voor de tweede keer DE DAG VAN DE STRIPMAKER gehouden. Vier inspirerende sprekers, veel interactie en ontmoeting. Echt een dag om met stripmakers onderling eens lekker vakinhoudelijk bezig te zijn. Alleen voor stripmakers.

De vorige editie was heel voorzichtig opgezet qua bestedingen, en de organisatie is ook nog eens flink gematst door diverse partijen. Deze keer wil de organisatie toch iets groter uitpakken en bijvoorbeeld ook de cameraman gaan betalen en de verwarming aan zetten.

Daar is geld voor nodig, en dat gaat de Stripmaker des Vaderlands hoogstpersoonlijk verdienen. U kent misschien wel de centsprenten van 4 plaatjes die regelmatig op deze website verschijnen. Voor 150 euro maakt hij er eentje speciaal voor u. Leuk cadeautje voor bijvoorbeeld een jubilaris of voor uzelf. U ontvangt de prent als PNG-bestand.

Maar er is meer! Voor slechts 50 euro maakt hij een zogeheten ‘brunaficatie’ van een stripfiguur naar keuze. U ziet hieronder wat voorbeelden. U ontvang de ingekleurde tekening als PNG-bestand én de originele zwart-wit tekening, Oost-Indische inkt op papier.

En dan nou nog de klapper. Hij kan ook een centsprent van 16 plaatjes voor u maken voor 1.800 euro. Bij voorkeur over een historische gebeurtenis, dus bijvoorbeeld over de Slag bij Kijkduin of de inpoldering van de Beemster of zo. Praat er eens over met uw gemeente of uw historische vereniging. Maar het mag natuurlijk ook over een jubelaris of uzelf gaan.

De kost gaat voor de baat uit. U kunt het bedrag van 50, 150, of 1.800 euro gewoon overmaken op het rekeningnummer van stichting aaStrips:

NL42 INGB 0006 9522 24

Stuur vervolgens een mail naar de Stripmaker des Vaderlands met uw wensen, en hij maakt het in orde. Stichting aaStrips heeft de ANBI-status, dus doneren geeft belastingvoordeel.

Uw geld gaat gebruikt worden voor het theater, de techniek, eten en drinken en dat soort zaken. Als de organisatie tekort komen gaan de stripmakers op een houtje bijten, als ze over houden is dat mooi een zakcentje voor de volgende keer. Heel veel stripmakers hebben zin in DE TWEEDE DAG VAN DE STRIPMAKER, en de Stripmaker des Vaderlands is heel erg benieuwd naar uw aanvraag.

Binnenkort verschijnt hier meer informatie over het programma op deze Dag van de Stripmaker. Hier een impressie vinden van de eerste Dag van de Stripmaker.

Praktische informatie

Locatie:
Theater Hofpoort @DeFabriek
Sint Jansstraat 4
7741 HB Coevorden

Coevorden is goed te bereiken per trein. Wie om 10:31 in Coevorden aan wil komen vertrekt bijvoorbeeld vanuit Haarlem om 8:10, vanuit Den Haag om 7:40 en vanuit Den Bosch om 7:54.

Het theater ligt op 4 minuten lopen van het station. Wie met de auto komt kan het beste (gratis) parkeren op het dak van winkelcentrum Gansehof. Reiskosten worden
desgewenst vergoed. (Vraag naar de voorwaarden.)

De laatste trein vanuit Coevorden naar het westen vertrekt om 23:28. Maar misschien wil je er wel een weekendje weg van maken. Er zijn meerdere hotels en B&Bs in de regio, plus CenterParcs Huttenheugte (met Plopsaland) om de hoek.

De dag van de stripmaker wordt mede mogelijk gemaakt door BNO en de stichting aaStrips.

Het mooie Coevorden van bovenaf. Foto: Rutger Bronts