Dag van de Stripmaker

De eerste Dag van de Stripmaker heeft plaatsgevonden op 13 november 2021. Hier kun je een impressie vinden van die dag.

Kom je ook? Op de Dag van de Stripmaker? Die wil je niet missen, want het is een unieke gelegenheid om in een prettige omgeving kennis en ervaring uit te wisselen met vakgenoten.

De strip in Nederland kent een rijke geschiedenis, een dynamisch heden en een veelbelovende toekomst. Strip is alomtegenwoordig. Strips zijn te zien in kranten, tijdschriften, boeken en musea, op websites, als app en verfilmd. Volop kansen, uitdagingen en vragen voor stripmakers. Tijdens de dag van de stripmaker komen ze allemaal aan bod.

De dag van de stripmaker is zaterdag 13 november 2021 in de Drentse vestingstad Coevorden, want daar woont uw gastheer: Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen. De toegang is gratis.
Let wel: de dag van de stripmakers is alleen voor (en door) stripmakers.

Programma

De deur van het sfeervolle theater Hofpoort @De Fabriek gaat open om 10:30 uur. Het programma begint om 11 uur met een welkomstwoord, gevolgd door een keynote van Bas Schuddeboom. Deze wandelende comiclopedia laat zien op welke wijze stripfiguren en -reeksen voortdurend nieuw leven wordt ingeblazen.

Na de pauze met soep en broodjes gaan we verder met Mick Peet (& Erik Varekamp onder voorbehoud), IJsbrand Oost, Margreet de Heer, Jan Vriends en Marloes de Vries.

Tussen de presentaties door zal voldoende tijd genomen worden voor vragen, discussie en pauze. Om 16 uur sluiten we af met een borrel met hapjes.

Om 17 uur gaan we uit @De Fabriek, omdat dan alles in gereedheid moet worden gebracht voor de voorstelling van die avond, waar je tegen gereduceerd tarief bij aanwezig kunt zijn. Jan Beuving speelt een try out van zijn nieuwe theaterprogramma ‘Restante’. Het staat je natuurlijk vrij om op een andere manier de avond in Coevorden door te brengen.

Aanmelden

Aanmelden voor de dag van de stripmaker kan rechtstreeks bij Herman Roozen via email: info@hermanroozen.nl

Praktische informatie

Locatie:
Theater Hofpoort @DeFabriek
Sint Jansstraat 4
7741 HB Coevorden

Coevorden is goed te bereiken per trein. Wie om 10:31 in Coevorden aan wil komen vertrekt bijvoorbeeld vanuit Haarlem om 8:10, vanuit Den Haag om 7:40 en vanuit Den Bosch om 7:54.

Het theater ligt op 4 minuten lopen van het station. Wie met de auto komt kan het beste (gratis) parkeren op het dak van winkelcentrum Gansehof. Reiskosten worden
desgewenst vergoed. (Vraag naar de voorwaarden.)

De laatste trein vanuit Coevorden naar het westen vertrekt om 23:28. Maar misschien wil je er wel een weekendje weg van maken. Er zijn meerdere hotels en B&Bs in de regio, plus CenterParcs Huttenheugte (met Plopsaland) om de hoek.

De dag van de stripmaker wordt mede mogelijk gemaakt door BNO en de stichting aaStrips.

Het mooie Coevorden van bovenaf. Foto: Rutger Bronts