Fee van Drunen won afgelopen oktober het Nederlands Kampioenschap Striptekenen in de categorie 15 t/m 17 jaar, met bovenstaande strip (ter plekke in twee uur getekend!). Het is meteen te zien wat een ongelooflijk talent zij is. Kijk ook maar eens naar verder werk van haar hand:

Fee is 16 jaar oud en tekent al haar hele leven. Nog niet zo lang geleden heeft ze zich voor het eerst aan het striptekenen gewaagd. Ze gebruikt graag traditionele materialen en werkt het meest met waterverf.

Ze heeft geen vaste stripfiguren, maar het gaat bij haar wel vaak om een jongen met mystieke gaven – niet zo gek als je bedenkt dat ze het liefst strips leest over games die ze heeft gespeeld, of fantasy en strips die in de middeleeuwen spelen.

Momenteel is ze vooral veel bezig met illustreren. “Ik heb veel ideeën maar vind het moeilijk om ze in een goed plot om te zetten.”

Naast tekenen is ze ook creatief op andere vlakken: ze zingt en musiceert, maakt kostuums en houdt van theater.

Waarschijnlijk zal Fee aanwezig zijn op de Stripdagen Haarlem, in de stand van de Stripmaker des Vaderlands, op zondag 27 mei. Kom kennis maken met haar en de andere winnaars van het NK!