Lizzy van der Waart won in september 2018 het Nederlands Kampioenschap Striptekenen, in de categorie 12-14 jaar! Zij deed dat met een strip over het thema ‘Spionnen’, waarvoor zij haar vaste stripfiguurtje Skuno gebruikte, een kruising tussen een hond en een eekhoorn.

Lizzy vertelt over zichzelf:

Tekenen is altijd al mijn grootste hobby geweest. In een grote tekenmap bewaar ik al mijn favoriete tekeningen van over de jaren heen. Mijn oudste bewaarde tekening kwam uit groep 3. Al snel kwam ik erachter dat mijn tekenstijl lag bij het striptekenen. Ik leg me het liefst toe op het tekenen van gezichtsuitdrukkingen van mijn zelfverzonnen stripfiguren. Met mijn eigen personages kan ik mijn fantasie uitleven. 

Mijn materiaalgebruik is vrij basic. Ik gebruik voor mijn tekeningen altijd eerst potlood, als ik daarna tevreden over het resultaat ben, trek ik de tekening over met een fineliner en kleur ik het tot slot in met kleurpotloden en stiften of soms met waterverf.

Vroeger was ik gek op de Donald Duck. Nog altijd krijg ik voor vakanties een Donald Duck pocket waarmee ik mezelf lekker kan vermaken. Niet zo lang geleden was ik ook dol op de strips van Douwe Dabbert. Naast het lezen van stripbladen kijk ik ook graag naar cartoons op de televisie of speel ik graag videogames van Super Mario (hij was een groot voorbeeld voor mijn tekenstijl). 

Ik heb het afgelopen schooljaar strips voor de schoolkrant mogen maken. Als tip voor alle nieuwe NK-deelnemers wil ik ze meegeven dat het belangrijk is dat je jezelf vertrouwd op het NK maakt, zodat je het beste kan presteren. Ik teken het liefst met muziek, dus op het NK heb ik ook naar muziek geluisterd, zodat ik mezelf op mijn gemak kon stellen en hetzelfde resultaat neerzet zoals thuis.